Montaj aer condiţionat – etape de care trebuie să se ţină cont

Pentru montaj aer condiţionat este necesar să se ţină cont de mai multe etape. Este bine să cunoşti care sunt acestea deoarece vei putea aprecia mai uşor calitatea lucrărilor. Aceste aparate aer condiţionat sunt compuse din două elemente principale: unitatea interioară şi unitatea exterioară. În unitatea exterioară se află compresorul, pompa de căldură, ventilatorul şi radiatorul. În unitatea interioară se află evaporatorul, turbina şi modulul electronic de comandă. Montajul acestora presupune respectarea unor etape pentru a te asigura că funcţionează corespunzător pe toată durata utilizării. 

Etape montaj aer condiţionat interior

Etapele de montaj aer condiţionat care trebuie să se realizeze sunt stabilirea locului amplasării unităţii interioare dar şi poziţionarea acestuia astfel încât să arate cât mai estetic. Este important ca în faţa unităţii interioare să nu existe obstacole pe o distanţă de 2-3 metri pentru a asigura o recirculare optimă a aerului. Nu se recomandă ca unitatea interioară să fie montată pe holul apartamentului deoarece în acest mod nu se va putea asigura o climatizare optimă în camere. În cazul unui apartament de bloc unitatea interioară se montează la o distanţă de 6 cm sub tavan folosindu-se nivela pentru a fixa aparatul fix orizontal.

Alt articol de blog : Încălţăminte pentru copii – cum alegi modelul potrivit?

montaj aer condiţionat

Montajul unităţii exterioare

Cea mai neplăcută etapă de montaj aer condiţionat este executarea străpungerii prin perete care va crea deranj pentru vecini, aşadar va fi necesar să îi avertizezi de acest lucru pentru a nu avea probleme. De asemenea, trebuie să ţii cont că montajul unităţii exterioare se face sub nivelul celei interioare. Trebuie să te asiguri că accesul se va face uşor la unitatea exterioară pentru că în cazul unor eventuale reparaţii să se poată lucra la componentele defecte.

Dacă ai nevoie de cele mai performante modele de aparate de aer condiţionat atunci vei putea găsi modele de la producători de top pe website-ul www.buildingservice.ro. Aici vei găsi şi cele mai bune preţuri pentru a putea optimiza întreaga investiţie.

Următorul articol de blog : Brăţări piele – un must have în colecţia ta de accesorii

Montaj aer condiţionat – etape de care trebuie să se ţină cont

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *