Mașină complet electrică – cât de fiabile sunt bateriile?

O mașină complet electrică vine la pachet cu numeroase avantaje atât pentru mediu cât și pentru buzunarul tău. Există percepția generală că bateriile unei mașini electrice este precum cele de la telefon sau de la laptop, că își pierd rapid capacitatea, chiar și mai repede decât este prevăzut de garanție. Totuși, în cazul acestor mașini lucrurile stau diferit.

Ce trebuie să știi despre bateria dintr-o mașină complet electrică?

Exact ca și în cazul oricărui tip de baterie și la o mașină complet electrică aceasta își pierde din capacitate pe măsură ce trece timpul. Grație avansului tehnologic această pierdere a capacității este mult mai redusă decât în cazul telefoanelor sau laptopurilor. Principalii factori care afectează durata de viață a bateriei sunt modul în care au fost încărcate, numărul de cicluri de încărcare și modul în care au fost descărcate.

Producătorii de mașini electrice proiectează bateriile astfel încât bateria să se încarce la o capacitate de 90%, restul de  10% fiind rezervați pentru a evita ca bateria să se descarce la un nivel periculos. Cu puțin noroc, în următorii ani, tehnologia va evolua atât de mult încât fiabilitatea bateriilor să întreacă durata de viață a mașinilor.

mașină complet electrică

Tehnologia avansează în continuu, așadar, într-un viitor apropiat o mașină complet electrică va fi din ce în ce mai bună și va deveni o opțiune potrivită pentru orice șofer.

Descoperă cele mai bune soluții la Auto Dan

Dacă vrei să achiziționezi o mașină complet electrică atunci tot ce trebuie să faci este să intri pe website-ul www.auto-dan.ro. Aceasta este o platformă auto unde vei putea găsi numeroase oferte de mașini atent întreținute, de calitate și la prețuri corecte. În plus, vei putea accesa și o finanțare pentru a putea pleca la drum cu o mașină care să fie conformă cu nevoile și așteptările tale. Pentru mai multe detalii despre cum poți achiziționa o mașină discută cu specialiștii acestei platforme și ei te vor putea îndruma către cele mai bune soluții.

Mașină complet electrică – cât de fiabile sunt bateriile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *