găzduire web

Web Hostingul își are începuturile în anul 1969, când Thomas Merril și Lawrence Roberts creează prima rețea de calculatoare. Aceasta era formată din trei dispozitive, care sunt astăzi considerate primele hosturi din lume. Este vorba despre trei calculatoare, unul se află la Institutul de cercetare Stanford, unul la Universitatea din California și unul la Universitatea din Utah.

Anul 1991 aduce o schimbare majoră prin eliminarea restricțiilor comerciale la nivelul internetului. Libertatea utilizatorilor a crescut și a apărut nevoia de găzduire a site-urilor.  Din acest punct web hosting-ul s-a dezvoltat continuu până la varianta actuală, când există în lume peste 1 miliard de site-uri.

Alt articol SEO : Clinica Endorfine: Tratament Intraceuticals

găzduire web

Găzduirea web este un serviciu oferit atât companiilor cât și persoanelor particulare, care le permite acestora să își publice un site web în Internet – să îl pună la dispoziție în web „vizitatorilor”, online. Furnizorul acordă clientului spațiu de memorare pe un server conectat la Internet și de obicei aflat fizic într-un centru de date. Deseori furnizorul, alocă fiecarui site web găzduit și câte un nume de domeniu web unic; pune la dispoziție clientului nu numai spațiu de stocare necesar site-ului și adreselor de e-mail, dar chiar un întreg server (virtual) inclusiv sistemul său de operare.

Dintre cele mai des întâlnite pachete de găzduire web, regăsim: găzduire gratuită – acest tip de găzduire prezintă foarte multe limitări și deseori reclame; găzduire împărțită (shared)- site-ul este amplasat pe un server ce mai susține alte site-uri ce împart resursele și sunt deseori limitate.

Cele mai noi platforme (cpanel) furnizează certificat TLS pentru securizarea conexiunii dintre website și vizitatori. VDS: Virtual Dedicated Server sau Virtual Private Server(VPS)- serviciul acesta împarte resursele unui server către mai multe mașini virtuale. Soluțiile moderne oferă serviciile VPS în cloud, astfel mașinile virtuale se pot muta rapid de pe un server pe altul fără a pierde datele, cu un timp foarte mic de downtime. Cele mai folosite platforme de cloud sunt Openstack, VMware etc.; Reseller: permite utilizatorului să „vândă” la rândul acestuia, pachete de găzduire persoanelor terțe.

Următorul articol :

Găzduire web
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *